Waarom je voor een dekbed van dons moet kiezen

De zoektocht naar een dekbed kan een pittige uitdaging zijn, want er zijn immers genoeg soorten en maten waaruit je kunt kiezen. Het ene dekbed is zeker het andere niet en het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt zodat jij kunt genieten van een goede nachtrust. Een goede nachtrust is belangrijk voor zowel lichaam als geest en niet alleen een goed bed en een goed matras zorgen ervoor dat je heerlijk kunt slapen. Het dekbed is minstens zo belangrijk. In onze blog vertellen we meer over het donzen dekbed en waarom je voor een dekbed van dons zou moeten kiezen.

Dekbed van dons zijn soepel en voelen heerlijk zacht aan

Een dekbed van dons valt goed om het lichaam heen en zo is en blijft je lichaam goed bedekt wanneer je slaapt. Zelfs als je veel in je slaap beweegt. Ook bij het opmaken van het bed merk je hoe soepel een donzen dekbed is en hoe makkelijk het te draperen is. Een ander pluspunt is dat donzen dekbedden ook heerlijk zacht zijn. Vooral dekbedden die voor meer dan 60% gevuld zijn met eenden- of ganzendons.

Isolerend en vochtregulerend

In de winter wil je het niet te koud en in de zomer wil je het niet te warm krijgen. Dan is een dekbed van dons een perfecte keuze, omdat deze dekbedden goed isoleren. Ondanks dat het wel afhankelijk is van de warmteklasse van het dekbed. In de basis heb je keuze uit 4 warmteklassen en een all seasons dekbed. Het all seasons dekbed bestaat uit 2 delen en kun je gedurende het hele jaar gebruiken. Een ander pluspunt van een donzen dekbed is dat het ook vocht afvoert. Ideaal voor mensen die ‘s nachts veel transpireren.

Kies voor een dekbed van dons als je allergisch bent voor huismijt

Warme en vochtige plekken zijn ideale woonomstandigheden voor de huismijt. Die zich voedt met huidschilfers van mensen en dieren. Het dekbed is dus de ideale broedplaats voor het organisme waar veel mensen ook allergisch voor zijn. Een donzen dekbed is dan een perfecte keuze, omdat dons geen goede voedingsbodem voor de huismijt is. Zo kunnen mensen met een allergie heerlijk slapen en het is natuurlijk ook een stuk hygiënischer.

Dekbed van dons is duurzaam

Als je goed voor een dekbed gevuld met dons zorgt kun je er wel 15 jaar plezier van hebben. Dat houdt in dat je het dekbed niet moet kloppen, stofzuigen of uit het raam moet hangen, want deze zaken zorgen ervoor dat je het dekbed ernstig kan beschadigen. Het beste wat je kunt doen is om het donzen dekbed op je bed te laten liggen en het regelmatig op te schudden. Je kunt het dekbed ook het beste luchten door deze te laten liggen en de ramen tegenover elkaar open te zetten. Wil het dekbed wassen? Dan moet je de voorschriften goed volgen! Of je kunt het beste een professional inschakelen. 

White Cloudz – Goodmorning!

Is het dekbed de investering waard?

Je schrikt van het prijskaartje van een dekbed van dons, maar het is iedere euro dubbel en dwars waard. Daarnaast is het goed om te weten dat je lang met een donzen dekbed kunt doen en als je de prijs over 15 jaar verspreid zul je tot de ontdekking komen dat de investering eigenlijk wel meevalt. Je krijgt er een heerlijk zacht en duurzaam product voor terug dat ook nog eens een goede nachtrust garandeert. Waar je wel op moet letten is dat je niet allergisch bent voor dons, want dan is de aanschaf van een dergelijk dekbed geen goede keuze.

Geef een reactie