Kalimantan

De mooiste plekken in Kalimantan

Kalimantan is Indonesisch Borneo. Het is even groot als Botswana en staat vooral bekend om zijn regenwouden en orang-oetans. Met kuststeden, drijvende dorpen en ongelooflijke nationale parken is Kalimantan op dit moment hot. In feite is de naam Sanksrit voor Burning Weather Island.

Derawan Eiland

Derawan Eiland is een UNESCO-werelderfgoed in IndonesiĆ« en ligt voor de kust van het hoofdeiland Kalimantan. Het maakt deel uit van zijn eigen kleine archipel en is een van de beste plekken om te duiken in en rond Kalimantan. De wateren wemelen hier van het zeeleven zoals blauwring octopus en schorpioenvissen, en je kunt ook dobberende zeepaardjes en spookfluitvissen vinden. Er is hier een beroemde rots, de Blue Trigger Wall genaamd, die zo’n 18 meter lang is en 10 meter onder het wateroppervlak ligt en dit is een van de beste duikplekken in Derawan.

Balikpapan

Gelegen in Oost-Kalimantan is de stad Balikpapan, waar je een modernere kant van het eiland zult vinden. Als zodanig is dit een geweldige plek om te komen als je Kalimantan langzaam wilt binnenkomen en er zijn een goed aanbod aan voorzieningen hier, evenals een groot winkelcentrum waar je kunt zien hoe de jongeren van Kalimantan hun weekenden doorbrengen. Je vindt hier ook een aantal musea en andere attracties om van te genieten en het is ook dicht bij meer landelijke gebieden als je buiten de stad wilt verkennen. Het is ook een goed startpunt als je binnen Kalimantan wilt vliegen of enkele van de naburige duikplekken wilt verkennen.

Kalimantan

Banjarmasin

Banjarmasin ligt in het zuiden van Kalimantan en het is ook de plek waar je het machtige Meratus-gebergte vindt. De stad wordt doorsneden door lange waterwegen die je kunt verkennen met kleine lokale kano’s, en dit is de perfecte plek om te genieten van een stadservaring in combinatie met een sterke lokale cultuur en tradities. Een van de beste dingen om te doen is een rondvaart door de grachten maken, of je kunt ook een bezoek brengen aan de belangrijkste moskee in de stad genaamd Mesjid Raya Sabilal Muhtadin om de prachtige islamitische architectuur te bekijken.

Er is dus genoeg te beleven op deze vakantiebestemming, dus boek snel je vakantie naar Kalimantan!

Geef een reactie