Hoofdkussen kopen: welk kussen past bij jou? 

Bij een hoofdkussen kopen kun je uit zoveel verschillende modellen kiezen dat het vaak lastig is om te bepalen welk kussen het beste voor je is. Dat is ook niet zo eenvoudig te zeggen. Welk kussen bij je past is afhankelijk van een aantal factoren en ook van je persoonlijke voorkeuren. Om het juiste kussen voor jou te vinden hebben we een aantal vragen op een rijtje gezet. Als je voor jezelf de vragen beantwoord krijg je meteen een beeld waar het perfecte kussen voor jou aan moet voldoen. Hiermee kun je gericht op zoek naar een kussen dat voldoet aan jouw wensen. En hiermee kun je je ook laten adviseren door een expert welk kussen dan voor jou het meest geschikt is. 

Zweet je veel?

Als je veel zweet is een kussen met een synthetische buitenkant geen goed idee. Je kunt dan beter bij hoofdkussen kopen kiezen voor hoes van natuurlijke materialen zoals katoen die vocht makkelijk absorberen en niet zweterig aanvoelen. Verder kan het handig zijn om te kiezen voor een kussen dat je kunt wassen in de wasmachine. Zo kun je de zweetplekken er gewoon uitwassen en hou je het kussen goed schoon.

Welke matras heb je?

Een matras en een kussen zijn samen de basis voor jouw nachtrust. De één heeft invloed op de ander. Welk kussen past bij je matras kun je eenvoudig testen. Hoe harder de matras hoe dikker het hoofdkussen moet zijn om je lichaam goed te ondersteunen. Bij hoofdkussen kopen kies je voor een dunner model als je een zachte matras hebt. Je kunt ook in je slaaphouding op bed gaan liggen en voelen hoe je hoofd buigt. 

Ben je gevoelig of allergisch

Als je een gevoelige huid hebt die snel geïrriteerd raakt dan is het slim om te kiezen voor natuurlijke materialen voor je kussen of een speciaal exemplaar te kopen dat anti allergeen is. Bij hoofdkussen kopen heb je steeds meer keuze uit kussens die ook tegen allergieën en bacteriën beschermen.

In welke houding slaap je het liefst?

Je houding bepaalt voor een groot deel welk hoofdkussen kopen voor jou slim is. Een kussen moet je lichaam in elke houding ondersteunen op een manier die ervoor zorgt dat je ruggengraat recht ligt. Slaap je op je rug, dan heb je een kussen nodig dat in je nek wat dikker is. Als je op je zij slaapt, zorg er dan voor dat je schouders niet op het hoofdkussen liggen. Slaap je vooral op je buik dan is een heel dun model aan te raden. 

Hoe is je lichaamsbouw?

Let ook op je lichaamsbouw bij hoofdkussen kopen. Het belangrijkste is dat je op een kussen met een rechte rug ligt, dat je hoofd en nek ondersteund worden en je schouders ontspannen kunnen rusten. Heb je een lange nek, dan heb je een kussen nodig die je nek extra steun geeft. Ben je wat zwaarder zoek dan een kussen waar je niet helemaal in doorzakt, maar dat wat steviger is.

Jouw nieuwe kussen bestel je natuurlijk eenvoudig bij Hoofdkussen.com!

Geef een reactie