Tips voor het kiezen van het juiste TV meubel voor in jouw woonkamer

Heel vaak zie je nog dat mensen hun TV op een oud meubeltje in een hoek hebben staan. Maar er zijn zoveel andere mogelijkheden dat het gewoon zonde is om daar niets mee te doen. Al denk je misschien in eerste instantie dat het lastig is om een goede TV meubel uit te kiezen, het valt mee als je goed naar de omgeving kijkt en vooral je eigen wensen niet vergeet. Daarom hieronder een aantal tips om ervoor te zorgen dat je het juiste meubel voor jouw TV kan aanschaffen. 

Analyseer jouw woonstijl

De eerste stap die je moet maken voordat je een TV meubel gaat aanschaffen is het analyseren van jouw woonstijl. Hou je van een open kast en past dit in je interieur of ga je voor een gesloten kast? Kies je voor een Scandinavische styling of juist modern? Je kunt de analyse het beste uitvoeren door te kijken naar wat je al hebt staan of hoe je het gaat veranderen als je de woonkamer opnieuw gaat inrichten. De meubels bepalen namelijk de sfeer in de kamer, dus het is belangrijk dat je gaat voor één geheel. 

Kies voor je TV meubel het juiste materiaal

Om de juiste uitstraling te creëren heb je ook de juiste materiaalkeuze nodig voor je TV meubel. Als je bijvoorbeeld wilt gaan voor een klassieke inrichting dan is de keuze voor hoogglans en glas geschikt. Ben je meer van de natuurlijke materialen en de natuurlijke tinten, dan past hout veel beter erbij. Als je voor hout gaat denk dan breder dan de authentieke bruine natuurkleuren. De structuur van hout doet al veel met de styling van je kamer en meubel, je hoeft dan niet ook nog per se te kiezen voor een bruine kleur. Je kunt hout in allerlei kleuren aanschaffen of als je handig bent zelf schilderen of beitsen. 

Ga voor het juiste formaat meubel

Als je de woonkamer gaat inrichten met een meubel voor je TV dan wordt er al heel snel een te klein meubel neergezet in een te grote zithoek. Als je een grote zithoek hebt is het mooier om een paar grote meubels neer te zetten dan meerdere kleintjes. Is je meubel toch kleiner uitgevallen dan je had verwacht? Met een plant ernaast kun je de ‘loze ruimte’ opvullen waardoor je meubel alsnog groter lijkt en je de zithoek direct wat kleur geeft. 

Kies voor een TV meubel dat eigenlijk daar niet voor is ontworpen

Soms is het leuker om outside the box te denken en kom je een kast of kastje tegen dat helemaal in jouw interieur past maar niet als TV meubel wordt verkocht. Schroom niet om dan alsnog die keuze te maken. Dat iets niet is ontworpen als meubel voor een TV betekend niet dat het niet zo’n functie kan dienen. Bij veel websites kun je via augmented reality ook kijken hoe het meubel in jouw woonkamer staat. Probeer het gewoon uit en ontdek de veelzijdigheid van sommige meubels. 

Geef een reactie