Ontdek de voordelen van een uitschuifbare eettafel

Een uitschuifbare eettafel is de ideale oplossing voor zowel grote als kleine huishoudens. Dankzij de mogelijkheid om het formaat van het meubel aan te passen, kan je eenvoudig ruimte besparen op momenten dat je de tafel niet gebruikt. Bovendien is het geen enkel probleem als er plotseling meer mensen komen eten dan je had verwacht. Je hoeft alleen maar even de tafel uit te schuiven. Meer weten over de voordelen? Lees dan verder.

Profiteer van de mogelijkheden

Zoals gezegd brengt een uitschuifbare eettafel vele voordelen met zich mee. We hebben ze voor het gemak even voor je op een rijtje gezet:

  • Een uitschuifbare eettafel is geschikt voor elke ruimte. Heb je een kleine eetkamer? Dan schuif je de tafel alleen uit voor de maaltijden.
  • Je kunt gemakkelijk twee of meer plekken toevoegen aan de tafel. Ideaal als je gezellig mensen uitnodigt om mee te eten.
  • Je kunt kiezen uit talloze verschillende afmetingen en vormen en ook qua stijl zijn er meer dan genoeg opties.

Al met al is het dus zeker geen slecht idee om op zoek te gaan naar een uitschuifbare eettafel voor jouw eetkamer.

Het kiezen van een uitschuifbare eettafel

Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn namelijk wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een uitschuifbare eettafel, zoals:

  • Kies de juiste hoogte. Dit is vooral belangrijk als je de eetkamerstoelen bijvoorbeeld al hebt uitgekozen. Het kan erg vervelend zijn als er te veel of te weinig ruimte tussen de zitting van de stoelen en het tafelblad zit.
  • Het is ook belangrijk om goed te overwegen welke vorm het meest geschikt is voor jouw uitschuifbare eettafel. Hoewel je natuurlijk voor een rond model kunt gaan, nemen deze over het algemeen meer ruimte in beslag dan de rechthoekige tafels. Als jouw eetkamer niet al te groot is, kan het dus een goed idee zijn hier nog eens goed over na te denken. Bovendien zijn rechthoekige tafels een stuk gemakkelijker in de hoek te schuiven op momenten dat je de ruimte ergens anders voor wilt gebruiken.
  • Tot slot moet je nadenken over de stijl die jouw voorkeur heeft. Ga je voor een landelijk, modern of klassiek model? Dit hangt uiteraard ook af van de rest van je inrichting. Vaak blijkt dat vooral het materiaal van de uitschuifbare eettafel veel invloed heeft op de uitstraling. Houd hier dus goed rekening mee.

Nog een laatste tip

Met de bovenstaande informatie kom je waarschijnlijk al een heel eind bij het kiezen van een geschikte uitschuifbare eettafel. Toch kan het natuurlijk voorkomen dat je er echt niet uitkomt. In dat geval is het altijd verstandig om advies te vragen bij een meubelspeciaalzaak. Met behulp van de experts die hier rondlopen weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Bovendien geeft dit je ook de kans om bijvoorbeeld de hoogte of de constructie van de verschillende modellen eens rustig uit te testen. Dit maakt het vaak makkelijker om je een voorstelling te maken van het eindresultaat in jouw eetkamer.

Meer tips en voordelen? Kijk op Furnea.nl!

Geef een reactie