Hoe moet je jouw bloemen schikken als je een boeket kopen gaat?

Een boeket kopen is heel eenvoudig, maar hoe schik je nou eigenlijk de bloemen? Want het kan zijn dat je ze net te veel uit elkaar laat vallen of dat je juist een eigen boeket wilt samenstellen. Het kan ook zijn dat je een boeket laat bezorgen en het uit elkaar gevallen is en je hem opnieuw in elkaar wil zetten. Het maakt niet uit wat de reden is dat je bloemen wilt schikken, hieronder lees je hoe je dat het beste kan doen. 

Kies de juiste vaas

Als je een boeket kopen gaat dan is het altijd belangrijk om met de juiste vaas te werken. Dat staat er los van of je het boeket nog moet schikken of niet. Een goede vaas past bij de lengte van je bloemen en zorgen ervoor dat ze mooi uit komen. Er zijn natuurlijk ook heel veel kleuren vazen waar je uit kan kiezen. Een transparante vaas past eigenlijk overal wel bij en zeker bij een veldboeket. Zo kan je namelijk de groene stelen nog goed zien en die geven meer kleur aan het geheel. Wil je de stelen liever niet zien? Kies dan juist voor een gekleurde of donkere vaas. Maar zorg wel dat de vaas afsteekt bij de bloemen, maar toch ook weer erbij past. Het is de balans zoeken. 

Kies voor ene verdeler als je een boeket kopen gaat

Een goede optie is dat je een verdeler aanschaft voor in je vaas. Soms is een boeket net te klein voor een vaas, maar staat de vaas wel mooi. Of op een later moment als er een aantal bloemen uitgebloeid zijn wil je het boeket opnieuw schikken. Je kan in die gevallen een verdeler gebruiken die je in de vaas kan plaatsen en zo je helpt met de ondersteuning van het boeket. Op die manier kan je heel eenvoudig de bloemen verdelen en bij elkaar laten passen of nog aanpassen, zonder dat je hele boeket uit elkaar valt. 

Algemene tips boeket kopen en boeket schikken

Koop altijd een boeket dat bij je past en dat uitdraagt en vertelt wat je wilt vertellen. Een belangrijk onderdeel daarvan is natuurlijk de jaargetijden en de temperatuur. Maar als je bloemen gaat schikken dan is het belangrijk dat je van buiten naar binnen werkt en uiteindelijk met één bloem in het midden als centraal punt. De stelen moeten verder genoeg uitsteken zodat ze ook in het water staan en je kan ze eventueel gelijk knippen om er een mooi boeket van te maken dat ook aan de onderkant er mooi uit ziet.

Kies altijd ook voor groene tinten als je een boeket kopen gaat. Het maakt niet uit of je voor minimalistisch gaat of voor extravagant, groen is altijd een goede keuze. Dat kan bijvoorbeeld een sierblad of bladeren zijn, maar je kan ook gaan voor bloemen met bladeren. Groen geeft net even een extra tintje mee en de groene kleur in je boeket heeft ook nog is een keer een positief effect op je gezondheid. Het geeft namelijk veiligheid, helpt herinneringen beter te bewaren en verbeterd je productiviteit. Advies nodig wat het beste kan bij welke gelegenheid? Vraag het aan de specialisten van Regiobloemist.

Geef een reactie